Το Game οf Thrones δεν ευνόησε τα… χάσκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

22:23 21/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Από την πρώτη φορά που μεταδόθηκε το «Game of Thrones» το 2011 τα καταφύγια και τα κέντρα προστασίας αδέσποτων στις ΗΠΑ βίωσαν αλματώδη αύξηση στην υποδοχή εγκαταλελειμμένων χάσκι. Σύμφωνα με τα στοιχεία η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου είναι αυτή που προτιμάται στην επιτυχημένη σειρά που έχει επηρεάσει εκατομμύρια τηλεθεατές στον πλανήτη.

Ωστόσο, οι όχι προφανώς και τόσο ζωόφιλοι πρώτα αγοράζουν το σκύλο που γνώρισαν μέσα από τη σειρά και μετά το εγκαταλείπουν.

Η πρόεδρος οργανισμού που σώζει σιβηρικά χάσκι και

παρόμοιες ράτσες τονίζει ότι παρατηρείται έντονη αύξηση του φαινομένου τα τελευταία χρόνια μετά τη μετάδοση της σειράς και υπάρχει δραματική αύξηση ιδίως τα τρία τελευταία. Μάλιστα στον τελευταίο χρόνο η αύξηση ήταν διπλάσια από τη συνηθισμένη.

Πώς ξέρουν ότι αυτό το φαινόμενο ταυτίζεται με το «Game of Thrones»; Τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα έχουν ονόματα εμπνευσμένα από τη σειρά: Sansa, Stark, Ice, Ghost.

Αποδίδει το πρόβλημα στο γεγονός ότι επηρεάζονται από τη σειρά και θέλουν να νιώθουν ως άλλος Τζον Σνόου υιοθετώντας ένα χάσκι που όμως είναι απαιτητικό στην ανατροφή του και χρήζει ειδικών συνθηκών η διαβίωσή του. Μόλις το βαριούνται το δίνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα