Το Athens Pride σήμερα καλεί: Πάρε θέση

15:52 13/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Athens Pride 2015 σήμερα στις 19:00 το απόγευμα από την Πλατεία Κλαυθμώνος, το 11ο στην σειρά Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, φέτος με το σύνθημα ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ. Παίρνει θέση υπέρ της 100% ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης

λαμβάνοντας υπόψιν την αρχή της ισότητας και της αναγνώρισης των προσωπικών σχέσεων κι επεκτείνει με νόμο συμφωνία συμβίωσης και μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου, στο αρχικό σύμφωνο το οποίο είχε θεσμοθετηθεί το 2008 αποκλειστικά για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Δε δίνεται η δυνατότητα πάραυτα στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται καθότι εκκρεμεί απόφαση του Αρείου Πάγου αλλά ούτε να προχωρούν από κοινού σε υιοθεσία παιδιών.

Με το νέο νόμο επισημοποιείται πλέον η σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και παράλληλα το κεφάλαιο του υπάρχοντος νόμου για τα ετερόφυλα ζευγάρια, συμπληρώνεται με ουσιαστικότερες ρυθμίσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναγνωρίζει τις σχέσεις «οι οποίες βρίσκονταν ως τώρα σε μια γκρίζα ζώνη θεσμικής άρνησης». Όπως τονίζεται «πρόκειται για αυτονόητη σύγκλιση της νομοθεσίας με την κοινωνική πραγματικότητα καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται και στη χώρα μας οι οικογενειακές σχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην παραδοσιακή οικογένεια του έγγαμου ετερόφυλου ζευγαριού και των βιολογικών παιδιών τους».

Ο νέος νόμος προβλέπει το σύμφωνο μεταξύ του ζευγαριού να καταρτίζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο η ισχύς του οποίου ξεκινάει με την κατάθεσή του στον ληξίαρχο του τόπου κατοικίας. Η πράξη δεν θα μεταβάλλει το επώνυμο των μερών. Τέλος, ο κάθε συμβαλλόμενος μπορεί να χρησιμοποιεί στις κοινωνικές σχέσεις το επώνυμο του άλλου ή να προσθέτει το δικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα