Το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος για την χώρα

12:37 30/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι μετανάστες είναι πρόβλημα για τη χώρα τους, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση του pewresearch.org.

Το ποσοστό αυτό που απάντησε ότι οι μετανάστες «αποτελούν βάρος για την χώρα επειδή παίρνουν τις δουλειές μας και τα κοινωνικά επιδόματα», κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή των χωρών με αρνητικά συναισθήματα απέναντι στους μετανάστες.

Μόλις

το 19% των Ελλήνων ότι οι μετανάστες δυναμώνουν την οικονομία μας εξαιτίας της σκληρής τους δουλειάς.

Aκολουθούν στον κατάλογο των πιο ξενοφοβικών χωρών η Ιταλία με 66% έναντι 29% κατά και το Ηνωμένο Βασίλειο με 52%. Στις ΗΠΑ το 51% τάσσεται υπέρ των μεταναστών.

Η Γερμανία που έχει τους περισσότερους μετανάστες από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ έχει ακόμη πιο θετική στάση απέναντι τους με τα δύο τρίτα (66%) των Γερμανών να λένε ότι οι μετανάστες αποτελούν δύναμη λόγω της σκληρής δουλειάς και του ταλέντου τους, ενώ μόλις το 29% δήλωσε ότι οι μετανάστες είναι βάρος, επειδή παίρνουν τις δουλειές και τα κοινωνικά οφέλη.

Να σημειωθεί πάντως ότι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι Γερμανοί είχαν μια από τις πιο αρνητικές απόψεις για τους μετανάστες, σε ό,τι αφορά στην εγκληματικότητα, με περίπου τους μισούς (48%) να λένε ότι οι μετανάστες κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα