Τίμερμανς για συνέδριο Εσθονίας: Η Ημέρα Μνήμης κατά του Ολοκληρωτισμού είναι οι κοινές αξίες της Ευρώπης

11:49 24/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέσω twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, στέλνει μήνυμα ότι η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων αντιπροσωπεύει τις κοινές αξίες της Ευρώπης και των κρατών-μελών της» υιοθετώντας έτσι τη θεματική του συνεδρίου στο Τάλιν της Εσθονίας.

«Η ευρωπαϊκή συνεργασία, ο πατριωτισμός και οι αξίες μας, μας κάνουν αυτό πού είμαστε. Ας απορρίψουμε τον ακραίο εθνικισμό που μας αποδυναμώνει όλους.

Αυτό είναι η ΕΕ» επισημαίνει σε δεύτερη ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού. Να ποιοι είμαστε» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Τίμερμανς, «ο πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στο συμβιβασμό και τον διάλογο».

Επίσης, στον λογαριασμό του έχει καρφιτσωμένη ανάρτηση σχετικά με το «Τι πρεσβεύει η Ένωση; Ας διαβάσω το Άρθρο 2 της Συνθήκης.

Η Ένωση έχει ιδρυθεί πάνω στις αξίες του σεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, δημοκρατίας, ισότητας, του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη-μέλη σε μια κοινωνία που ο πλουραλισμός, η ισονομία, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών επικρατούν».

European cooperation, patriotism & our values make us who we are. Let's reject extreme nationalism which weakens us all. #ThisIsTheEU pic.twitter.com/tCB5N4yby2

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) August 23, 2017

A true patriot is proud of his/her nation, needs unity, openness, cooperation, sees the strength found in compromise & debate. #ThisIsTheEU pic.twitter.com/aL52XRmVuT

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) August 23, 2017

What is this Union all about? Let me read out Article 2 of the Treaty… #MSC2017 #EU60 / LIVE @MunSecConf https://t.co/d0vKfnHBEy pic.twitter.com/38ER1qRjUR

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) February 17, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα