Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου, Σταθάκη και δανειστών

19:30 6/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των δανειστών, με αντικείμενο τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που είναι ένα από τα σημαντικότερα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα με την έκβαση της συζήτησης, και εφόσον υπάρχει θετική κατάληξη, είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί απόψε (Παρασκευή) ή αύριο το πρωί η συνεδρίαση του ΕuroWorking Group. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όταν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε αποφάσεις

θα υπάρξει και η εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε και η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ «οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος» ενώ για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δήλωσε «ουδέν σχόλιον».

Όταν υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθούν και τα ισοδύναμα για την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, για τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε χθες Πέμπτη ότι θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα