Τη μάχη με τον καρκίνο έχασε ο Δημήτρης Σιάχος

22:21 21/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά από δύο νικες του στη μάχη με τον καρκίνο, ο Δημήτρης Σιάχος δυστυχώς αυτή την φορά δεν τα κατάφερε. Έχασε τη μάχη με την επάρατο ασθένεια το απόγευμα της Παρασκευής.

Έφυγε σε ηλικία 44 ετών και είχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για χιλιάδες καρκινοπαθείς, με τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας wincancer.gr.

Ο Δημήτρης Σιάχος, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί και στην πολιτική με τη ΝΔ, έδινε τη μάχη με τον καρκίνο, αποφασίζοντας

να τη δώσει δημόσια μέσα από το wincancer.gr , ώστε να μοιραστεί τα μηνύματα του κόσμου και να ενθαρρύνει χιλιάδες ανθρώπους που δίνουν σιωπηλά ανάλογη μάχη.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο μιλούσε για τη νέα περιπέτεια στην οποία είχε μπει.

«Στις 2 Μαρτίου οι εξετάσεις μου έδειξαν ότι βρίσκομαι για τρίτη φορά αντιμέτωπος με τον καρκίνο, καθώς το αδενοκαρκίνωμα που αναπτυσσόταν πάνω στο τεράτωμα που με ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια έκανε μετάσταση στο συκώτι και μάλιστα ότι βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Μετά το αρχικό σοκ, είπα στον εαυτό μου ότι έτσι όπως είχα νικήσει τον καρκίνο άλλες δύο φορές θα τον νικήσω και τώρα. Θυμήθηκα την πρώτη φορά που βρέθηκα αντιμέτωπος με τη νόσο, όταν οι γιατροί μου έδιναν μόλις μια εβδομάδα ζωής. Με τη βοήθεια του Θεού, τη συμβολή της επιστήμης και την αγάπη των δικών μου, που χάλασαν μια περιουσία, τελικά βγήκα νικητής από εκείνη τη μάχη και 18 χρόνια μετά είμαστε εδώ και μιλάμε.

Σ’ αυτήν την αναμέτρησή μου με τον καρκίνο αποφάσισα να δώσω τη μάχη δημόσια ώστε στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε χιλιάδες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο μέσα στο φόβο».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της για την απώλεια του Δημήτρη Σιάχου οποία αναφέρει ότι «ένας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας. Συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει. Ανέπτυξε, ταυτόχρονα, έντονη δραστηριότητα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην στήριξη όσων δίνουν τον ίδιο αγώνα. Όλοι μας στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολλά προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με θλίψη. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα