Τι λέει ο εξάδελφος του αδικοχαμένου καπετάνιου για το δυστύχημα της Αίγινας

12:45 28/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζει η κατάθεση του εξαδέλφου του αδικοχαμένου καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, ο οποίος έσπευσε στο σημείο του ναυτικού δυτυχήματος να βοηθήσει τους ναυαγούς χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ότι πρόκειται για το καΐκι του εξαδέλφου του.

Σε απόσπασμα της δικογραφίας για τη φονική σύγκρουση της Αίγινας, που αποκαλύπτεται από τον «Eλεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ο Π. Τρίμης περιγράφει τις δραματικές στιγμές λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα.

Ένας 12χρονος πιτσιρικάς ήταν αυτός που τον ενημέρωσε για το δυστύχημα: «Έντρομο ήρθε ένα παιδί και μας ενημέρωσε ότι μια βάρκα αναποδογύρισε

και βρίσκονται άνθρωποι στη θάλασσα. Αμέσως επιβιβάστηκα στο καΐκι μαζί με έξι επιβάτες προκειμένου να συνδράμουν. Πλησίασα όσο πιο κοντά μπορούσα και πέταξα τα κυκλικά σωσίβια προς τους ναυαγούς. Από αυτούς δύο άτομα πιάστηκαν από τα σωσίβια και δύο ανέβηκαν μόνα τους.

Στη συνέχεια, και περίπου πέντε μέτρα από το σκάφος, περισυνέλεξα ένα παιδάκι ηλικίας πέντε ετών, το οποίο έμοιαζε νεκρό, και απέπλευσα άμεσα από το σημείο, προκειμένου να βγω γρήγορα στη στεριά για να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μία επιβάτισσα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, γύρισα στο λιμάνι της Πέρδικας, άφησα τους διασωθέντες και επέστρεψα στο σημείο του συμβάντος για να περισυλλέξω όποιον κινδύνευε».

Keywords
Τυχαία Θέματα