Τι είπαν Τσίπρας – Μητσοτάκης μπροστά στις κάμερες

16:06 19/1/2016 - Πηγή: Aixmi

Την πρώτη τους συνάντηση έχουν, αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός και ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο τετ α τετ ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται να συζητηθούν το ασφαλιστικό, η διοικητική μεταρρύθμιση και η σύνθεση του ΕΣΡ.

«Νομίζω ότι η εκλογή σου κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι μένει να αποδειχθεί

πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η παρουσία του αρχηγού της ΝΔ κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου (σ.σ. εννοώντας την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον κ. Μητσοτάκη πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Από τη δική του πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «το νέο πολιτικό ήθος θα πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας».

«Πρέπει να υπάρξει πολιτική επικοινωνία. Είναι σαφές ότι διαφωνούμε σε πολλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει προσπάθεια συνεννόησης για θεσμικά ζητήματα, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα