Θύελλα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ: Παρέμβαση εισαγγελέα- Ανακοίνωση και από ΟΤΕ

20:19 1/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταγγελία εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος περί συνακροάσεων και διέταξε κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ενώ βρισκόταν στην Κρήτη έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλομένων.

Η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος

λόγω τη σοβαρότητας του θέματος και για τον λογο αυτό μετά από σχετική εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου ανέλαβε την διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας.

Τοποθέτηση επί του θέματος έκανε και ο ΟΤΕ, γνωστοποιώντας ότι δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος, επισημαίνοντας ότι από τους μέχρι στιγμής ελέγχους δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία.

Η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές. «Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» επεσήμανε.

Ενώ και η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η υπόθεση θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία του ΚΚΕ πολύ σοβαρή.
«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα