Θρήνος: Εντοπίστηκε το αεροσκάφος Τσέσνα – Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες

13:21 17/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Νεκροί βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους τύπου «Τσέσνα» τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από το πλήρωμα ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας 3 χιλιόμετρα βόρεια από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Πλέον ξεκινάει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα αίτια του δυστυχήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολεμική Αεροπορία «τη Δευτέρα 17/10 και περί ώρα 11.58 εντοπίστηκαν από ελικόπτερο ΑΒ-205 της ΠΑ συντρίμμια 3 χιλιόμετρα βόρεια από το parking του χιονοδρομικού

κέντρου Καλαβρύτων. Στις 12.13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου που κατέβηκε στο σημείο βρήκε τους πιλότους νεκρούς. Στο σημείο σπεύδει η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ»

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε το απόγευμα της Κυριακής πάνω από την ορεινή Αχαΐα.

Οι έρευνες που έγιναν κατά την διάρκεια της νύχτας δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ η πρωινή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή των Καλαβρύτων δυσκόλευε τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων μέσων.

Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα, τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και της 6ης ΕΜΑΚ με 10 άτομα, πεζοπόρα τμήματα, καθώς και περιπολικά της Αστυνομίας, ενώ παρείχε βοήθεια και ο δήμος Καλαβρύτων.

Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε τους πιλότους νεκρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα