Θρίλερ στην Ορεστιάδα: Δύο Τούρκοι κομάντος ζητούν άσυλο- Πληροφορίες ότι ανήκαν στην ομάδα δολοφονίας του Ερντογάν

19:51 23/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ στην Ορεστάδα. Οι διωκτικές αρχές κρατούν δύο Τούρκους, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα πολιτικού ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο στρατιωτικοί εικάζεται ότι είχαν συμμετάσχει στην απόπειρα του πραξικοπήματος κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το περασμένο καλοκαίρι και ότι κατάφεραν μόλις τώρα να διαφύγουν από την Τουρκία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες ήταν μέλη

των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού και μάλιστα ήταν μέσα στην ομάδα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρόεδρο στη Μαρμαρίδα.

Με βάση έγκυρες πηγές που δημοσιεύει το Έθνος, πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες.

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Εβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν. Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.
Αν και αρχικά φέρεται να είπαν ότι είναι ηλεκτρολόγοι άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά παραδέχθηκαν α΄τυπα πως συμμετείχαν στην ομάδα δολοφόνων του Τούρκου προέδρου.

Με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας να είναι ιδιαίτερα τεταμένες μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης στην Τουρκία των 8 αξιωματικών που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο,με το οποίο έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας άσυλο, ήδη ακολουθούνται ειδικοί χειρισμοί για τη νέα αυτή υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα