Θοδωράκης: Ναι στη συνάντηση πολιτικών αρχηγών – Για τ’ άλλα ας έδινε συνέντευξη τύπου ο Τσίπρας

23:44 24/2/2016 - Πηγή: Aixmi

«Δεν είμαι παλιός στο κοινοβούλιο αλλά φοβάμαι ότι δεν κατανοώ το ποτ πουρί της πρωθυπουργικής ενημέρωσης. Θα ήταν πιο χρήσιμο για όλους να δώσει μία συνέντευξη τύπου και να μη φέρνει τη Βουλή για συζήτηση» τόνισε εκκινώντας την ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όλοι γνωρίζουμε τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης με τους πρόσφυγες το 2015. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά και σε αυτό συμφωνούμε. Να ενώσουμε τις φωνές μας. Το λάθος που κάνουν οι συντηρητικές και φοβικές δυνάμεις της Ευρώπης

είναι τεράστιο. Φοβάμαι ότι κάποια κράτη σήμερα έχουν κάνει τις επιλογές τους. Θυσιάζουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες στο βωμό των ωμών ενστίκτων ενώ παράλληλα στηρίζουν την τουρκική πολιτική, η οποία ως στόχο έχει να βγάλει χρήματα από τους πρόσφυγες.

Σας είχαμε ενημερώσει πριν από 10 μήνες από τη Μυτιλήνη για τα όσα έρχονταν. Προτείνουμε τη δημιουργία μίας κοινής πανεθνικής ομάδας δράσης για το μεταναστευτικό. Πρέπει να υπάρξει ένας πανεθνικός συντονιστής.

Πρέπει να υπάρξει φύλαξη και των θαλάσσιων συνόρων. Ναι και στο ΝΑΤΟ εφ’ όσων δεν αμφισβητούνται τα σύνορά μας. Το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ρόλο από αύριο στο Αιγαίο. Σημαντικός και απαιτητός ο διαχωρισμός προσφύγων από μετανάστες και η άμεση αποστολή των μεταναστών πίσω στην Τουρκία» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Εξάρθρωση της σπείρας των εκβιαστών – Ποια η σχέση ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους;

«Συγχαρητήρια για τους εκβιαστές. Ερώτηση για την αποστρατεία του Σταύρου Σταυρόπουλου. Αναμένουμε μία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα.
Αναφορικά με τη σπείρα των εκβιαστών ο κύριος Θεοδωράκης τόνισε:

«έχετε δει τα πρωτοσέλιδα της συγκεκριμένης εφημερίδας; Στα περισσότερα από αυτά η συγκεκριμένη εφημερίδα υπερασπιζόταν εσάς. Ένας κουβάς λάσπης προς άλλους. Σας ρωτάμε ποια είναι η σχέση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα «κουμάσια»; Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για πολλά από τα ζητήματα που έχουν προκύψει όπως επίσης ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης;

Γιατί δεν σταματάμε επίσης τη ροή δημοσίου χρήματος προς τα μέσα ενημέρωσης; Γιατί η κρατική και μονοπωλιακή ΕΥΔΑΠ που δεν απειλείται από κανέναν να έχει κονδύλι διαφημιστικό 1,5 εκατ. ευρώ;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα