Θεοδωράκης: Έλεος, μην διαπραγματεύεστε άλλο

19:38 22/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ιδιαίτερα καυστική κριτική άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης: «’’Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους φόρους’’, γυρίζεται με το δικό σας σενάριο. Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο. Οι καθυστερήσεις σας, μας έφεραν εδώ. Από το «όχι δεν πουλάμε» περάσατε στο «πάρτα όλα και χάρη θα μας κάνεις», είπε και συνέχισε: «»Η ασφυξία που

έχετε προκαλέσει με τους νέους φόρους έχει παγώσει τους πολίτες και έχει καθηλώσει την ελληνική κοινωνία. Ασφυξία στον συνταξιούχο που εξανεμίζεται η σύνταξή του ενώ η δημόσια περίθαλψη βρίσκεται σε κώμα.Κατάρρευση.Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει την κατάσταση.Ένας μικρός θάνατος κάθε τέλος του μήνα για κάθε επιχείρηση» ανέφερε.

«Η εθνικά περήφανη κυβέρνηση των κυρίων ΤσίπραΚαμμένου με ένα άρθρο σε ένα νόμο εκχωρεί στην Τρόικα αρμοδιότητες που έχει το Κοινοβούλιο και η ελληνική διοίκηση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μπερδεύει το συμφέρον της με το συμφέρον της χώρας.

«Για την παραμονή σας στην εξουσία υπογράφετε τα πάντα. Δεν είναι η πρώτη φορά που πτωχεύει η χώρα μας, ούτε η πρώτη φορά που ταπεινώνεται με Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Όμως την προηγούμενη φορά που επιβλήθηκε Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος πριν ένα αιώνα, 120 χρόνια για την ακρίβεια, παραχωρήθηκε ο έλεγχος συγκεκριμένων πηγών εσόδων του δημοσίου και όχι ο έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους. Η μετατόπιση σας είναι τόσο άτσαλη που κινδυνεύει το πλοίο να μπατάρει» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αποκοπεί από τη δημιουργική κοινωνία και να περιχαρακωθεί στα όρια του εθνικολαϊκισμού.

«Βαδίζετε λοιπόν μόνοι σας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα