Θεοχαρόπουλος για κεντροαριστερά: Ζητούμενο πρέπει να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος

17:54 23/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Αιχμές για τις εκλογικές διαδικασίες στην κεντροαριστερά άφησε ο πρέοδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέροντας πως το ζητούμενο πρέπει να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή επικεφαλής-συντονιστή κομμάτων και κινήσεων.

«Η νέα ηγεσία οφείλει να προωθήσει άμεσα τη συγκρότηση ενιαίου

φορέα με θεσμοθετημένες τάσεις. Να προωθήσει την ανανέωση προσώπων, ιδεών, πολιτικών πρακτικών. Να προωθήσει εμπράκτως την ενότητα. Να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια συνθέσεων στον νέο φορέα με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες, μακριά από ξεπερασμένα μοντέλα αρχηγοκεντρικών κομμάτων προηγούμενων δεκαετιών. Να προωθήσει την άμεση ενοποίηση, εντός του 2017, των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ σε μία ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του νέου φορέα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός Βουλής ο νέος φορέας και εντός Βουλής άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα. Σε όλη την πορεία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν εκλέγουμε μόνο επικεφαλής αλλά χτίζουμε την ενιαία προοδευτική παράταξη», τόνισε.

Επανέλαβε ότι πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα τα οποιαδήποτε τεχνικά εμπόδια που έχουν ανακύψει σχετικά με την ψηφοφορία και την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.
«Οι πολίτες σήμερα δεν κατανοούν τις ατέρμονες διαδικαστικές συζητήσεις και απαιτούν λύσεις στα πολυσύνθετα προβλήματα της χώρας που η κεντροαριστερά μπορεί να προσφέρει. Γι’ αυτό, με βάση και τις νέες εξελίξεις, πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία, με αυτονόητη προϋπόθεση τη διασφάλιση του αδιάβλητου της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών», κατέληξε σχετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα