Τέσσερις ώρες Κοτζιάς με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς για το Σκοπιανό

21:18 25/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Τέσσερις ώρες διήρκεσαν οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, με παρόντα τον μεσολαβητή τού ΟΗΕ, στη Βιέννη. Τόσο ο Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο Νίκολας Ντιμιτρόφ, συμφώνησαν να μη μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ώστε να διαφυλάξουν το απόρρητο των συζητήσεων.

Αντ΄αυτών έκανε δήλωση ο Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες

που καταβάλλονται και ανακοίνωσε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, οι δυο υπουργοί θα έχουν ευκαιρία να μιλήσουν περαιτέρω απόψε σε δείπνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα τής ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή του. Ο Ζόραν Ζάεφ και ο Νίκολας Ντιμιτρόφ δεν έχουν κάνει το καθοριστικό βήμα, που θα ήταν η αποδοχή σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις -και όχι μόνο για τις διεθνείς σχέσεις τής χώρας τους. Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω στο θέμα αυτό και ζητάει η νέα σύνθετη ονομασία (πιθανότατα «Άνω Μακεδονία») να περάσει και στο σκοπιανό Σύνταγμα.

Τέσσερις ώρες Κοτζιάς με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς για το Σκοπιανό

The post Τέσσερις ώρες Κοτζιάς με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς για το Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα