Τέσσερα «χαράτσια» σε τέσσερις ημέρες για τους φορολογουμένους

11:43 27/12/2016 - Πηγή: Aixmi

ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ρυθμίσεις οφειλών, φόροι εισοδήματος, ΦΠΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος που φεύγει ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται μέσα στις τέσσερις τελευταίες ημέρες του έτοιυς να καταβάλουν τέσσερις φόρους, από την εισπραξη των οποίων η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα εισπράξει 4 δισ. ευρώ.

Έως την Παρασκευή

θα πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας καθώς δεν εχει δοθεί παράταση ενώ η εκπρόθεσμη πληρωμή τους επιφέρει πρόστιμο που ισοδυναμεί με τον διπλασιασμό τους.

Στις 30/12 οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και όλες τις ρυθμίσεις οφειλών.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ όσες επιχειρήσεις τηρούν διπλογραφικά βιβλία, θα πρέπει έως την Παρασκευή να αποδώσουν τον ΦΠΑ.

Στο μεταξύ, το 2017 μπαίνει με φοροκαταιγίδα, καθώς αυξήσεις αναμένονται σε κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καφέ, καπνικά προϊόντα, ηλεκτρονικά τσιγάρα αλλά και στους έμμεσους φόρους όπως στα καύσιμα.

Με το νέο έτος έρχεται και το 3ο κύμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου με εξαίρεση τα νησιά του Β.Α που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, μία αναστολή που θα ισχύσει έως την 31/12/2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα