Τέλος εποχής! Την Τετάρτη το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα»;

22:42 7/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Mετά τη δικαστική απόφαση που στην ουσία δεν αφήνει ελπίδες για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε νωρίς το βράδυ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη το τελευταίο φύλλο για «Τα Νέα» και εν συνεχεία να δηλώσουν αδυναμία έκδοσης. Κάποιοι μίλησαν για ένα τελευταίο πρωτοσέλιδο- έκπληξη.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των “Νέων”

αυτό που αποφασίστηκε από τους λίγους πλέον εναπομείναντες είναι να συνεχιστεί η επαφή της επιτροπής εργαζομένων με τα κόμματα για να πειστούν να ψηφιστεί η τροπολογία για ενδιάμεση χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων ΜΜΕ η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Νόμου για τα κόκκινα δάνεια.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν απογοητευμένοι και προς το τέλος της συνέλευσής τους υπήρξε ένταση.

Παράλληλα αρκετοί παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM, όπως Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Γιάννης Πετρίδης, Κακά κορίτσια, Κοσμάς Βίδος, Πέπη Ραγκούση κ.ά., ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και από μικροφώνου. Τον ίδιο δρόμο επιλέγουν και αρκετοί συντάκτες των εφημερίδων, οι οποίοι αποχωρούν οριστικά από τον Οργανισμό.

Η συνέλευση των εργαζομένων έγινε μετά από τη δικαστική απόφαση απαγόρευσης διάθεσης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ. Το δικαστήριο ουσιαστικά απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων να μην «σφραγιστεί» ο λογαριασμός του Οργανισμού, για την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων τους, που είναι απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες.

Μάλιστα σε ανάρτηση τους οι εργαζόμενοι στο σάιτ των Νέων έγραψαν: Κλείνουν το οξυγόνο στον ΔΟΛ και ανέφεραν πως θα αποτιμήσουν τα δεδομένα και θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα