Τελεσίγραφο ΗΠΑ στον Άσαντ -Ο ΟΗΕ δεν καταδικάζει την επίθεση

23:35 14/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Προειδοποιήσεις απευθύνουν οι ΗΠΑ στον Μπασάρ αλ Άσαντ ότι αν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων θα επανΈλθουν με… χειρουργικά πλήγματα.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, μιλώντας στη Σύνοδο των Χωρών της Αμερικής στη Λίμα του Περού, υπογράμμισε: «Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να συνεχίσουν

αυτήν την προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθεί το αποτρεπτικό πλαίσιο που υφίσταται με στόχο το συριακό καθεστώς και οι υποστηρικτές του να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει ένα τίμημα να πληρώσουν εάν γίνει ξανά χρήση χημικών όπλων εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών» σημείωσε ο Πενς.

Στην ίδια γραμμή, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι προειδοποίησε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας. Εάν το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το δηλητηριώδες αέριο, οι ΗΠΑ θα έχουν «κλειδώσει το στόχο» και θα έχουν οπλίσει».

Αύριο, οι συμμαχικές δυνάμεις που εξετέλεσαν την επέμβαση θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην έκτακτη συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ όπου έγινε ενημέρωση για την πυραυλική επίθεση, ο γγ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι και τα 29 μέλη στηρίζουν την επίθεση και επεσήμανε πως σε σύγκριση με το να μην κάνεις τίποτα, η επίθεση ήταν το σωστό πράγμα.

«Οι επιδρομές υποβάθμισαν τις δυνατότητες της Συρίας να διεξάγει νέες επιθέσεις και την ίδια ώρα έστειλαν ένα σαφές μήνυμα για την αποτροπή άλλων επιθέσεων. Δεν θα εγγυηθούμε ποτέ πλήρως ότι δεν θα γίνουν νέες επιθέσεις όσο υπάρχουν καθεστώτα που είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα» είπε χαρακτηρστικά.

Επίσης, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε τη ρωσική πρόταση για καταδίκη των επιδρομών από τις συμμαχικές δυνάμεις. Ο Ρωσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια υπογράμμισε ότι η επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στη Συρία συνιστά «επιθετική ενέργεια» εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους.

The post Τελεσίγραφο ΗΠΑ στον Άσαντ -Ο ΟΗΕ δεν καταδικάζει την επίθεση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα