Τελευταίο ταξίδι για τον Ζωρζ Μουστακί

13:16 24/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στη Νίκαια της Γαλλίας και σε ηλικία 79 ετών ο εμβληματικός τραγουδιστής Ζωρζ Μουστακί, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 3 Μαΐου 1934.

Οι Κερκυραίοι γονείς του έδωσαν στον μικρό Μουστακί και στις αδερφές του γαλλική παιδεία, εγγράφοντάς τον σε γαλλικό σχολείο, ωστόσο ο ίδιος δεν απαρνήθηκε ποτέ τις ελληνικές ρίζες του αν και

δεν έμαθε τη γλώσσα.

Το 1951 έφτασε στο Παρίσι και εντυπωσιάστηκε σε τέτοιο βαθμό από τον τραγουδοποιό Ζωρζ Μπρασσένσε ώστε άλλαξε το όνομά του από «Γιουσέφ» σε «Ζωρζ».

Ερμηνεύοντας σε πολλές γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και αραβικά) τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από το κοινό χάρη στο ρομαντικό τους ύφος και τους ποιητικούς στοίχους τους.

Σημεία – σταθμοί στην καριέρα του κατά τη δεκαετία του ’60, οπότε και μετέφρασε στα γαλλικά και τραγούδησε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη, ενώ το 1966 επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά. Αργότερα ερμήνευσε πολλά τραγούδια του Χατζιδάκη, μεταξύ άλλων την «Πορνογραφία».

Στην Ελλάδα μεγάλες επιτυχίες έγιναν τα τραγούδια του «Ο Μέτοικος», το οποίο τραγούδησε το 1971 ο Γιώργος Νταλάρας, και η μοναδική «Μεσόγειος», που ερμήνευσε το 1973 η Βίκυ Μοσχολιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα