Τελευταίο Eurogroup για τον Σόιμπλε χωρίς την Ελλάδα στην ατζέντα

18:01 9/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Το τελευταίο Eurogroup με αυτή τη σύνθεση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για την αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα αποχωρήσει το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου.
Αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος επικεντρώθηκε

στο ελληνικό ζήτημα και απηύθυνε έκκληση να εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.

Για τον Ολλανδό πρόεδρο, η τρίτη αξιολόγηση προβλέπει εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και όχι νομοθέτηση, και πρόσθεσε πως η νέα γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να αλλάξει στάση ή τακτικές.
Αναφερόμενος στην αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως με τον απερχόμενο γερμανό υπουργό είχε μια πολύ ισχυρή σχέση, χαρακτηρίζοντας τον ένα «πολύ καλό φίλο που μας έδινε πάντα συμβουλές, είτε το ζητούσαμε είτε όχι».

Στο μεταξύ και ο Πιερ Μοσκοβισί εκφράστηκε με θερμότητα, χαρακτηρίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως έναν ευφυέστατο άνθρωπο και γενναίο άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ. «Είναι σκληρός κάποιες φορές και δεν ήμασταν πάντα σε συμφωνία, αλλά στο τέλος καταφέρναμε συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Τώρα σε ότι αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως τώρα όλη η ενέργεια πρέπει να πάει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που σχετίζεται με την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν, με στόχο το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι.

Καταλήγοντας, δήλωσε πως η Ελλάδα είναι στον δρόμο της ανάκαμψης και η ανεργία μειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα