Τα δάκρυα της Αντζελίνας Τζολί στη Σρεμπρένιτσα‏

20:46 29/3/2014 - Πηγή: Aixmi

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η Αντζελίνα Τζολί όταν επισκέφθηκε το κοιμητήριο Ποτοτσάρι, στο οποίο έχουν ταφεί τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

Φορώντας ένα μαύρο μαντήλι στο κεφάλι της, η διάσημη ηθοποιός του Χόλυγουντ συζήτησε με πολλές γυναίκες που βιάστηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Βοσνίας και έχουν συστήσει την οργάνωση «Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ». Αμέσως

μετά δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη όταν γυναίκες βιάζονται σε εμπόλεμες και μή εμπόλεμες ζώνες και επικρατεί ατιμωρησία» .

Η πρόεδρος της οργάνωσης Μουνίρα Σούμπασιτς δήλωσε ότι «είναι γυναίκα και μητέρα και θα καταλάβει τι έχουμε περάσει και τι περνάμε ακόμη. Είναι σημαντική η επίσκεψή της στο Ποτοτσάρι και στη Σρεμπρένιτσα να δει με τα μάτια της την αλήθεια για τη γενοκτονία και τον πόλεμο και να μεταφέρει την αλήθεια στον υπόλοιπο κόσμο».

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα σε πέντε μέρες το καλοκαίρι του 1995, προς το τέλος του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε το 1992, στη Βοσνία-Εργεγοβίνη, με την κατάρρευση της ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας και κόστισε 100.000 ζωές, περίπου 8.000 Μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια σκοτώθηκαν από τις βοσνιακές σερβικές δυνάμεις .

Keywords
Τυχαία Θέματα