Τα δάκρυα Ελλήνων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες…

20:39 27/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Έλληνες δημοσιογράφοι έβαλαν τα κλάματα ακούγοντας τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ να προαναγγέλλει πολύ σκληρές μέρες για την Ελλάδα μετά την Τρίτη. Έμπειροι επαγγελματίες, που έχουν χειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια, δε μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όταν κατάλαβαν ότι οι 18 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πέταξαν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων τον Έλληνα ομόλογό τους για να συζητήσουν τη θωράκιση

των δικών τους χωρών από την πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας την Τετάρτη 1η Ιουλίου.

Η ένταση ήταν μεγάλη από νωρίς στην αίθουσα Τύπου, καθώς οι εκπρόσωποι των ελληνικών ΜΜΕ προσπαθούσαν να καταλάβουν αν υπάρχει τρόπος γεφύρωσης των διαφορών, ώστε να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης η Ελλάδα. Η απόρριψη, όμως, του ελληνικού αιτήματος να παραιτηθεί το μνημόνιο για ένα μήνα ξεκαθάρισε το τοπίο.

Οι δανειστές έχουν αποφασίσει να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει την Τετάρτη και γνωρίζουν ότι οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και άμεσες. Πράγμα που ξέρουν καλά και οι Έλληνες δημοσιογράφοι, κάποιοι εκ των οποίων δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα