Τα 8 εκατ. του Πανταλάκη, το νόμιμο και το ηθικό

14:35 6/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Θόδωρος Πανταλάκης παραδέχτηκε ότι έβγαλε στο εξωτερικό 8 εκατομύρια ευρώ, νομίμως -όπως δήλωσε στη Realnews- για να αγοράσει ένα περιουσιακό στοιχείο, αλλά ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε προκαταρτική εξέταση για να διαπιστωθεί κατά πόσο έγιναν όλα νόμιμα.

Με δυο λόγια ο διοικητής μιάς φαλιριμένης τράπεζας, που διορίστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου

στη θέση αυτή, λέει ότι ήταν νόμιμο να βγάλει στο εξωτερικό ένα τεράστιο ποσό την ώρα που γίνονταν αγωνιώδεις εκκλήσεις για επιστροφή των χρημάτων που είχαν φυγαδεύσει Έλληνες ιδιώτες στο εξωτερικό!

Και καλά, τη νομιμότητα της όλης ενέργειας θα την κρίνει ο εισαγγελέας (και το αν και κατά πόσον υπήρξε περίπτωση φοροδισφυγής), το ηθικό μέρος όμως της όλης υπόθεσης ποιος θα το αξιολογήσει; Διότι είναι πολύ πιθανό να επανέλθουμε στη δοξασία Βουλγαράκη πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

Τι ανάγκη είχε ο Θόδωρος Πανταλάκης, ένας άνθρωπος με άμεμπτο παρελθόν, να κάνει μιά τέτοια ενέργεια;

Τόσο πολύ φοβήθηκε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει; Και τόσο πολύ πίστεψε ότι θα βουλιάξει το πανελλήνιο και θα σωθεί ο ίδιος μαζί με μερικούς ακόμη;
Και, αφού πήρε αυτή την απόφαση, ήταν σωστό να διατηρεί τη θέση που του είχε εμπιστευτεί η Πολιτεία; Διότι δεν έκανε ό,τι έκανε ως ιδιοκτήτης δικής του επιχείρησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα