Σύσκεψη στο Μαξίμου – Στο «μικροσκόπιο» το χρηματοδοτικό κενό

11:32 14/3/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμό για το χρηματοδοτικό κενό.

Μάλιστα κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει το θέμα την προσεχή Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής. Aυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Να

σημειωθεί ότι στη σύσκεψη στις 1μμ δεν θα συμμετάσχει ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθώς βρίσκεται ακόμη σε συνέδριο στην Ιταλία, από όπου την Παρασκευή έκανε λόγο για αναστολή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων με στόχο να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις του με τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε το οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ορισμένα κομμάτια των προεκλογικών δεσμεύσεων δεν θα προχωρήσουν στο πρώτο τετράμηνο… Ορισμένα τα κάνεις τώρα, ορισμένα τα κάνεις πιο μετά. Δεν πας να κάνεις μονομερείς κινήσεις» τόνισε από την πλευρά του το Σάββατο στο Mega ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα