Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός μετά το «πάγωμα» του ασύλου

13:31 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της αστυνομίας ο Τούρκος αξιωματικός, μετά την απόφαση του Εφετείου να ανασταλεί η χορήγηση ασύλου το οποίο τού είχε παράσχει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Το δικαστήριο δέχθηκε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το άσυλο στους Τούρκους φυγάδες μπορεί να επιδεινώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πήρε την απόφασή του για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού.

Η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι η διοίκηση (το κράτος, δηλαδή) θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει

στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

Το Δημόσιο ζήτησε να χορηγηθεί διαταγή που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους επτά στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί η κύρια αίτηση που έχει υποβάλει το ελληνικό Δημόσιο και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών με την οποία του χορηγήθηκε άσυλο.

Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός μετά το «πάγωμα» του ασύλου

The post Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός μετά το «πάγωμα» του ασύλου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα