Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για οφειλή 2,349 εκατ. €

11:22 12/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στον ΕΦΚΑ συνελήφθη ο Χρήστος Στεφανίδης, πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Η οφειλή ανέρχεται στα 2.349.409,33 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον

αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο ίδιος αναφερόμενος στη σύλληψή του είπε στο thestival.gr, «από τη στιγμή που έφυγα από τον ΟΑΣΘ, το δημόσιο με όφειλε και με οφείλει 130 εκατομμύρια ευρώ. Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ. Παρόλα αυτά για αυτό το μήνα, είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και συνέλαβαν«.

Ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε ακόμη και την οφειλή του υπουργείου Μεταφορών για την κάλυψη της διαφοράς του ΦΠΑ, η οποία είχε αποφασιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και όπως είπε δεν καταβλήθηκε στον ΟΑΣΘ.

«Δεν μας καταβλήθηκε καν η διαφορά από το ΦΠΑ, η οποία ανέρχεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ«, τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

The post Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για οφειλή 2,349 εκατ. € appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα