Συνελήφθη ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ»

09:26 31/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία τα ξημερώματα ο αρχισυντάκτης της «Τζουμχουριέτ» η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, Μουράτ Σαμπουντζού, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση έγιναν αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των στελεχών της διεύθυνσης αλλά και των δημοσιογράφων της εφημερίδας.

Σήμερα το πρωί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με εντολή του εισαγγελέα έκανε έφοδο στα σπίτια του διευθυντή της εφημερίδας, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ακίν Αταλάι και του αρθρογράφου Γκιουράι Οζ. Έχουν διαταχθεί οι συλλήψεις

13 στελεχών της εφημερίδας που κατηγορούνται από την εισαγγελία ότι «με ειδήσεις που έκαναν βοηθούσαν το PKK και το FETÖ (Τρομοκρατική οργάνωση του Φετχουλλαχ Γκιουλέν)».

Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι διέταξε τις συλλήψεις γιατί οι κατηγορούμενοι, παρ’οτι δεν είναι μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν διέπραξαν εγκληματικές πράξεις υπέρ αυτής.

Στην ιστοσελίδα της παραδοσιακά κοσμικής εφημερίδας αναρτήθηκε ανακοίνωση: «Το πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας έφτασε στην εφημερίδα Cumhuriyet. Πραγματοποιείται έφοδος στα σπίτια του Διευθυντή της εφημερίδας Μουράτ Σαμπουντζού, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ακίν Αταλάι και του αρθρογράφου Γκιουράι Οζ. Οι Σαμπουντζού και Οζ έχουν συλληφθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα