Συνέλαβαν τον Τούρκο δράστη της επίθεσης, με τρεις νεκρούς, στην Ουτρέχτη

21:13 18/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Ένας 37χρονος Τούρκος, ο Γκιόκμεν Τανίς, είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην ολλανδική πόλη Ουτρέχτη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει το κίνητρό του. Αν πρόκειται,δηλαδή, για τρομοκρατική επίθεση ή για κάτι άλλο.

Τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι στόχος του ήταν συγγενικό του πρόσωπο. Συγγενείς του Τανίς, που έχει βαρύ ποινικό μητρώο δήλωσαν

στο Anadolu ότι η επίθεση αφορούσε «οικογενειακά ζητήματα». Ο δράστης, ανέφεραν, πυροβόλησε έναν συγγενή του και στη συνέχεια όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν το θύμα.

Ο δράστης έχει γεννηθεί στην Τουρκία, αλλά ζει στην Ολλανδία και έχει απασχολήσει πολλές φορές την αστυνομία, τόσο για μικρά όσο και για πιο σοβαρά αδικήματα. Οπατέρας του ζήτησε να τιμωρηθεί ο γιος του, εφόσον είναι πράγματι ο δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη. «Δεν έχω μιλήσει, δεν έχω καμία επαφή με τον γιο μου εδώ και 11 χρόνια. Δεν έχουμε μιλήσει από το 2008, δεν είχε επιθετική συμπεριφορά. Όμως στο μεταξύ πέρασαν 11 χρόνια. Τι έγινε, τι βίωσε; Δεν γνωρίζω τίποτα», είπε.

Μιλώντας στο BBC ένας επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι ο Τανίς έχει συνεργαστεί με τους τρομοκράτες του ISIS και είχε πολεμήσει στην Τσετσενία.

The post Συνέλαβαν τον Τούρκο δράστη της επίθεσης, με τρεις νεκρούς, στην Ουτρέχτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα