Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ μετά τη ρωσική επίδειξη ισχύος (ΒΙΝΤΕΟ)

09:30 8/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μετά τη συνεχιζόμενη ρωσική επίδειξη ισχύος, με βομβαρδισμούς από πολεμικά πλοία στην Κασπία θάλασσα εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Ουάσινγκτον επανέλαβε χθες ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία στους

αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ να τους χαρακτηρίζει «θεμελιώδες σφάλμα».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις θα κλιμακωθούν, ενώ ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε ότι 112 στόχοι έχουν ήδη πληγεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν, ωστόσο, οι χθεσινοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στη Συρία δεν είχαν στόχο τους τζιχαντιστές ή οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, αλλά μετριοπαθείς ένοπλες συριακές οργανώσεις που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν, η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία επέτρεψε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, ρωσικοί βομβαρδισμοί διεξήχθησαν από αντιτορπιλικά του στόλου της Κασπίας Θάλασσας.

Γραφική αναπαράσταση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δείχνει τους πυραύλους να εκτοξεύονται από την Κασπία , από απόσταση 1.500 χλμ. και να πετούν πάνω από Ιράν και το Ιράκ πριν πλήξουν τον στόχο τους στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα