Συνεδριάζει και η «σκιώδης κυβέρνηση» της ΝΔ

08:54 6/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενώ το υπουργικό συμβούλιο συγκαλείται για τις 10.30 με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αναμένεται και η συνεδρίαση της «σκιώδους κυβέρνησης» της ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τη συγκρότηση του σχήματος των τομεαρχών και αναμένεται ο Κυρ. Μητσοτάκης να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής και παράλληλα οδηγίες προς τους τομεάρχες του.

Το αίτημα για εκλογές παραμένει, αλλά αποσυνδέεται από την αξιολόγηση,

για την οποία η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι «πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο κόστος για την οικονομία και τους πολίτες», ενώ θα ορίσει τη γραμμή του κόμματος και σε σχέση με τη στάση στη Βουλή όταν έλθει προς ψήφιση η συμφωνία ώστε να μην υπάρχουν παραφωνίες.

Η θέση που θα καταστήσει σαφή ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο αλλά θα εξετάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και ενδεχομένως ψηφίσει ορισμένες, ενώ θα κάνει επ αυτών και τις δικές της βελτιωτικές προτάσεις. Φυσικά εάν η συμφωνία έλθει πακέτο σε ένα άρθρο η ΝΔ θα καταψηφίσει. Εάν έλθουν σε διαφορετικά άρθρα οι διαρθρωτικές αλλαγές ενδεχομένως ψηφίσει κάποιες από αυτές.

Παραφωνίες από στελέχη δεν θα γίνουν ανεκτές καθώς πληγώνουν τη βάση της γαλάζιας παράταξης και αποδυναμώνουν το μήνυμα του κόμματος σημειώνεται από τη βάση του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα