Συνεχίζει την επιθετική ρητορική της η Τουρκία – «Πυρά» Τσαβούσογλου για Ίμια και πραξικοπηματίες

16:22 25/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά της έντασης που υποβόσκει μεταξύ της γείτονος και της Ελλάδος. Πάλι σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος επιτίθεται στη χώρα μας τοσο για τη μη έκδοση των 8 πραξικοπηματιών τους οποίους χαρακτηρίζει προδότες όσο και για το ζήτημα των Ιμίων.

Αναφερόμενος στην επέτειο των Ιμίων και την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο σχολίασε τις δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου

του Νίκου Κοτζιά που είπε ότι ο Τούρκος επιτελάρχης δεν θα μπορούσε ποτέ να πατήσει πόδι στα Ίμιακόμη κι αν ήθελε, αναφέροντας: «Αν το καθήκον του ήταν να το κάνει θα το είχε κάνει. Ας μην ξεχνάμε ότι πατήσαμε σε όποιο έδαφος έπρεπε να το κάνουμε. Η θέση μας για τα Καρντάκ είναι ξεκάθαρη».

Σχετικά με την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που φέρεται να εμπλέκονται στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου σχολίασε: «Η Ελλάδα εμποδίζει τους προδότες να διωχθούν για τα εγκλήματά τους και αυτό δεν είναι ένδειξη καλής γειτονίας. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι έκπληξη για εμάς. Ο επικεφαλής του ΡΚΚ που τώρα είναι στη φυλακή κρυβόταν επίσης στην Ελλάδα» επεσήανε αναφερόμενος στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την έκδοσή του το 1999.

Keywords
Τυχαία Θέματα