Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με Φιντέλ Κάστρο

11:58 21/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση με τον Φιντέλ Κάστρο είχε το βράδυ της Κυριακής ο πάπας Φραγκίσκος, o οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τον κουβανικό λαό να προσέχει τους κινδύνους που προκαλούν οι ιδεολογίες και ο εγωισμός, κατά τη διάρκεια μαζικής λειτουργίας στην Πλατεία Επανάστασης της Αβάνας.

Ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες ηγέτες της λατινοαμερικανικής επαναστατικής αριστεράς και ο πρώτος Ποντίφικας από τη Νότια Αμερική συζήτησαν επί 40 λεπτά θέματα θρησκείας, οικονομίας και για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η σύζυγος και

άλλοι συγγενείς του Φιντέλ Κάστρο, με εκπρόσωπο του Βατικανού να περιγράφει την όλη ατμόσφαιρα ως «πολύ χαλαρή, αδελφική και φιλική».

Ο 89χρονος ηγέτης της κουβανικής επανάστασης και ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αντήλλαξαν βιβλία, με τον Φραγκίσκο να δωρίζει στον Φιντέλ έργα του ιερέα ο οποίος ήταν δάσκαλος του κουβανού ηγέτη στο σχολείο πριν από περισσότερα από 70 χρόνια.

Μετά τη συνάντηση με τον Φιντέλ, ο Ποντίφικας επισκέφτηκε τον νεότερο αδελφό του και νυν πρόεδρο της Κούβας, τον 84χρονο Ραούλ Κάστρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα