Συναγερμός στο Αννόβερο – Εκκενώθηκε το στάδιο για «ύποπτο αντικείμενο»

23:41 17/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Συναγερμός σήμανε στο Αννόβερο, το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από την άφιξη της Άγκελα Μέρκελ και του μισού υπουργικού συμβουλίου για να παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Γερμανίας – Ολλανδίας, ο οποίος τελικά ματαιώθηκε.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι Γερμανικές αρχές εκκένωσαν το στάδιο και απαγόρευσαν στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους, ύστερα από πληροφορίες για «ύποπτο αντικείμενο» στο στάδιο

και άλλα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο dpa, επικαλούμενο γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ” όψιν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν επίσης πως αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το στάδιο ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο και ήταν γεμάτο με εκρηκτικά.

Η γερμανική εθνική ομάδα μεταφέρθηκε σε ασφαλής, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ είπε πως οι αρχές ακύρωσαν τον αγώνα ποδοσφαίρου «έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση».

Ο κ. Ντε Μεζιέρ δήλωσε ακόμη κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές «θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον».

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες περί ύπαρξης εκρηκτικών μηχανισμών εντός ή εκτός σταδίου, ούτε έχουν γίνει συλλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα