Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο Μ.Σφακιανάκης παραμένει στην υπηρεσία

16:01 18/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Έντονο παρασκήνιο για την παραμονή ή όχι του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα έφεραν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει ζητήσει την παραμονή του στην υπηρεσία, τελικά κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η απομάκρυνσή του από τη θέση ισχύει. Την ίδια ώρα

πηγές της αστυνομίας έκαναν λόγο για ανάκληση της καρατόμησής του.

Ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ παραμένει τελικά στη θέση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Βουλή μίλησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Αξιωματικό λέγοντας πως πρόκειται για «δημοσιοσχετίστα», με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης.
Μάλιστα σε ανακοίνωση της η ΝΔ έκανε λόγο για κρίσεις σφαγείο και μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, αναφορικά με την καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη, κατέθεσαν από κοινού 3 βουλευτές από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Οι κύριοι Λ. Αυγενάκης, Ο. Κωνσταντινοπουλος και Γ. Αμυράς, που υπογράφουν από κοινού την ερώτηση, εξαπολύουν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την ότι καταστρέφει ότι λειτουργεί και καταλογίζοντάς της άκρατο κομματισμό και παντελή έλλειψη αξιοκρατίας.

Οι τρεις βουλευτές αφού εξαίρουν το ήθος και το έργο του κου Σφακιανάκη, ερωτούν εάν πρόκειται να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνσή του, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για τη στήριξη της νευραλγικής υπηρεσίας, της οποίας ηγούνταν ο κος Σφακιανάκης.

«Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών», σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές και προσθέτουν «Θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο της απομάκρυνσης του κ. Σφακιανάκη. Γιατί πραγματικός λόγος δεν υπάρχει και απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα στην απόλυτη παρακμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΛ ΑΣ, Μ Σφακιανάκης,el as, m sfakianakis