Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιβατών του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

09:52 29/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών του «Ελευθέρις Βενιζέλος» που έπιασε φωτιά λίγο μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00.

Ένας από αυτούς αναφέρει: “Έχουμε κατέβει… Κοιμόμασταν και δώδεκα και δέκα ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο, ίσως έγινε κάποια έκρηξη σε κάποιο αυτοκίνητο. Μετά μας είπαν να βγούμε όλοι στο κατάστρωμα επάνω. Αρχισαν οι καπνοί.. Στην καμπίνα βάλαμε τα σωσίβια, ήμουν με την οικογένεια

μου. Τα παιδιά φοβήθηκαν, ειδικά όταν έγιναν πολύ έντονοι οι καπνοί… Γύρω στο μισάωρο ήμασταν στο κατάστρωμα, υπήρχε πανικός, ήταν μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, ακούγονταν φωνές και κλάματα. Η ατμόσφαιρα κάποιες στιγμές ήταν αποπνικτική. Πήγαν όλα καλά… Ερχονταν και μας ενημέρωναν για να είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα αυτοκίνητά μας».

Μια άλλη κυρία είπε: «Καταφέραμε μετά από παρα πολλές δυγκολίς και άσχημες συνθήκες να κατέβουμε από το πλοίο. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ γιατί η φωτιά δεν ήταν ελεγχόμενη. Το πλοίο μέσα είχε γεμίσει καπνούς, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε από τις αναθυμιάσεις και στο κατάστρωμα και στο εσωτερικό δεν υπήρχε διαφυγή… Εμείς βρισκόμασταν στο σαλόνι και ξαφνικά βγήκε η ανακοίνωση ότι πρέπει να πάμε στο επάνω μέρος από εκεί που καθόμασταν… Ευτυχώς, μας κατατόπισαν εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν ξέραμε τον λόγο. Τρέχαμε πανικόβλητοι. Βλέπαμε τις λέμβους να κατεβαίνουν. Επικράτησε μεγάλος πανικός. Πέρασε από το μυαλό μου ότι δεν θα τα καταφέρω».

Το βίντεο από το enikos.gr

The post Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιβατών του «Ελευθέριος Βενιζέλος» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα