Στον ρυθμό των ρίχτερ «κουνήθηκε” η Ιταλία- Μικρές ζημιές σε σπίτια

23:11 16/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 «χτύπησε” την ιταλική περιφέρεια Μολίζε, ενώ είχε ως επίκεντρο 4 χιλιόμετρα από το Montecilfone, στην επαρχία Campobasso, με βάθος 9 χιλιομέτρων.

Έντρομος ο κόσμος ξεχύθηκε σους δρόμους ενώ σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό δεν υπήρξαν τραυματίες, μόνο ζημιές σε σπίτια και κτήρια.

Στο μεταξύ τη νύχτα μεταξύ 14 και 15 Αυγούστου, σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 4.7 στην ίδια περιοχή. «Η Moλίζε πρέπει να

ανακτήσει την ηρεμία το συντομότερο δυνατόν, επειδή παρά τον φόβο, για τώρα υπάρχουν μόνο μικρές ζημιές και ρωγμές. Η Περιφερειακή Πολιτική Άμυνα συντονίζει τα πάντα, είναι παρούσα σε όλη τη χώρα και είναι έτοιμη να παρέμβει και να δώσει κάθε δυνατή βοήθεια” λέει ο πρόεδρος της περιφέρειας της Moλίζε Donato Toma.
«Ήταν άσχημος σεισμός και ισχυρός. Πάω να κάνω αυτοψία για να καταλάβω το μέγεθος των ζημιών”, είπε στην Corriere ο Δήμαρχος της Montecilfone, Φράνκο Pallotta. «Βρισκόμαστε σε ένα τετραώροφο κτίριο, στο ισόγειο ακούσαμε τους τοίχους να κινούνται και ένας σωλήνας νερού έσπασε. Οι τοίχοι δεν έχουν εμφανή ζημιά. Μεγάλος φόβος επικρατεί: οι άνθρωποι έχουν πημμυρίσει τους δρόμους», λέει μια κάτοικος της Montecilfone. Μικρές ζημιές στα σπίτια καταγράφηκαν επίσης στο χωριό Palata του Campobasso, όπου σύμφωνα με μια αρχική αυτοψία υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους και εσωτερικές ζημιές στα σπίτια.

«Μικρές καταρρεύσεις σημειώθηκαν στο Acquaviva Collecroce. Ακόμα και ο δημόσιος φωτισμός «έπεσε”. Οι άνθρωποι είναι όλοι στο δρόμο, υπάρχει πολύς φόβος” δήλωσε ο δήμαρχος της Acquaviva Francesco Trolio λίγο μετά τον ισχυρό σεισμό. Ο Δήμαρχος βρέθηκε επί τόπου από την πρώτη στιγμή για να διαπιστώσει τι συνέβη.

The post Στον ρυθμό των ρίχτερ «κουνήθηκε” η Ιταλία- Μικρές ζημιές σε σπίτια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα