Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας για το Eurogroup: Δέσμευση για τέλος των μνημονίων (ΒΙΝΤΕΟ)

12:25 16/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ενημερώσει τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά με τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

Κατά τον διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καθοριστικό βήμα για έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση» την απόφαση του χθεσινού Eurogroup αλλά και «σήμα εμπιστοσύνης από τις αγορές. Σήμα προς τον λαό που με «Ιώβεια» υπομονή αντέχει».

«Δόθηκε

μια δέσμευση για τέλος των μνημονίων» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πρέπει η ελληνική πλευρά να παραμείνει σε εγρήγορση για να αξιοποιηθεί η συγκυρία: «Τώρα δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, ώστε να έχουμε δυναμική ανάκαμψη. Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται με πολλούς συμμάχους στο διεθνές στερέωμα, μετά από πολύ καιρό».

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος συμφώνησε ότι «η χθεσινή απόφαση πρέπει να εκληφθεί ως αφετηρία της τελικής προσπάθειας εξόδου από κρίση. Πολλές ήταν οι άδικες θυσίες. Πότε δεν θα αναμιχθώ, αλλά είμαι εδώ παρών στο πλαίσιο ρόλου μου να στηρίξω» και συμπλήρωσε: «Χθες αποδείχθηκε ότι η αρχή της αλληλεγγύης λειτουργεί. Το 2017 είναι χρόνος εκλογών στην Ευρώπη και ο γερμανικός λαός θα αποδείξει ότι αντέχει να στηρίζει την Ευρώπη. Έτσι και οι ηγεσίες της Ευρώπης πρέπει να πάρουν μήνυμα, δηλαδή να προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η Ελλάδα απέδειξε ότι θέλει και αυτή να παίξει τον ρόλο της».​

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παυλόπουλο, Τσίπρας, Eurogroup, Δέσμευση, ΒΙΝΤΕΟ,pavlopoulo, tsipras, Eurogroup, desmefsi, vinteo