Στον Πάνο Σκουρλέτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Το μήνυμα Τόσκα

12:04 4/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Τελετή παράδοσης χαρτοφυλακίου έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου ο παραιτηθείς υπουργός Νίκος Τόσκας παρέδωσε τις αρμοδιότητές του στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του έκανε απολογισμό της θητείας του και τόνισε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφέιλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρυσμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη

στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, υπηρέτησα επί 35 χρόνια την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο. Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα. Κληθήκαμε να διαχειρισθούμε τη μεταναστευτική κρίση. Φορούσα πάντα τη στολή και τιμώ τους ανθρώπους. Δώσαμε μάχες με την αστυνομία, επενδύσαμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης των σωμάτων ασφαλείας με τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι επιβάλλεται ανασχεδιασμός και ισχυροποίηση της Πολιτικής Προστασίας, υπό το πρίσμα και της κλιματικής αλλαγής, που «θα μας φέρνει αντιμέτωπους με ακραία φαινόμενα».

«Θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει οι νόμοι, οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο και να μην εφαρμόζονται. Σε μεγάλο βαθμό ο οικιστικός λαβύρινθος της περιοχής έπαιξε ρόλο καθοριστικό στον απολογισμό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο κι αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι κάτι αποπροσανατολιστικό, ειδικά μετά από τόσες απώλειες ζωών. Είναι αποπροσανατολιστικό να βλέπουμε τα εγκλήματα που έχουν γίνει; Τι επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα πρέπει να συνοδευτούν και από μία σε βάθος αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες», τόνισε.

The post Στον Πάνο Σκουρλέτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Το μήνυμα Τόσκα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα