Στον εισαγγελέα ο 62χρονος για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

11:24 15/1/2019 - Πηγή: Aixmi

Ένας 62χρονος συνελήφθη στο Παγκράτι κατηγορούμενος για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε βουλευτές σχετικά με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για 62χρονο πρώην ναυτικό, ο οποίος εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο

πολιτικό φορέα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 157, που αφορά σε βία κατά του Πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, των μελών της, της Βουλής κ.λ.π., (απόπειρα στην προκειμένη περίπτωση, λόγω μη πραγματοποίησης των απειλών), καθώς και για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Ο 62χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ένα μήνυμα (SMS) που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου και είναι μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα του 62χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να έχουν σχέση με άλλα που έχουν και εικόνες, με ακραία βία.

The post Στον εισαγγελέα ο 62χρονος για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα