Στο ναδίρ η δημοφιλία Φιγιόν – Μόνο 1 στους 4 Γάλλους στηρίζει την υποψηφιότητά του

11:56 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στα τάρταρα έχει πέσει η δημοφιλία του υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν καθώς μόνο ένας στους τέσσερις Γάλλους πολίτες (25%) τάσσεται υπέρ της παραμονής του στην προεκλογική κούρσα για την προεδρία.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Harris Interactive» για την ιστοσελίδα Atlantico και της RMC, που διεξήχθη μετά τη δήλωσή του ότι παραμένει υποψήφιος, δείχνει ότι η δημοτικότητά του είναι σε ιδιαίτερα αρνητικά επίπεδα, καθώς από το 35% που συγκέντρωνε τον Φεβρουάριο, έχει πέσει στο 25%.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που

παραχώρησε χθες ο Φρανσουά Φιγιόν ενώ η σύζυγός του κρατείται και ανακρίνεται σχετικά με την αργομισθία της, επέμεινε ότι δεν παραιτείται ενώ επέκρινε δριμύτατα τη γαλλική Δικαιοσύνη.

Ο Φιγιόν βλέπει τα ποσοστά του να σημειώνουν ελεύθερη πτώση κυρίως ανάμεσα στους ψηφοφόρους της δεξιάς και κεντρώας πτέρυγας των Ρεπουμπλικανών. Αναλυτικά από τη δεξιά πτέρυγα, μόνο το 53% (-14) θέλουν να παραμείνει ο Φιγιόν στην κούρσα και από την κεντρώα πτέρυγα της γαλλικής Δεξιάς, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 48% (-2 μονάδες από τις αρχές Φεβρουαρίου).

Την ίδια ώρα, το 77% των Γάλλων δεν θέλουν η Δικαιοσύνη να σταματήσει την έρευνα, ενώ το 57% πιστεύουν ότι ο Φρανσουά Φιγιόν κάνει λάθος όταν λέει ότι δεν «έχει την ίδια αντιμετώπιση από την Δικαιοσύνη όπως όλοι οι υπόλοιποι«.

Το 38% των Γάλλων συμφωνούν με τα δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν ότι οι δικαστικές εξελίξεις για το σκάνδαλο με την Πενελόπ είναι μια «πολιτική δολοφονία» για τον ίδιο ενώ το 62% απορρίπτουν την ιδέα αυτή.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων (83%) υποστηρίζει ότι ο Φρανσουά Φιγιόν σίγουρα δεν θα κερδίσει τις εκλογές.

Τον Φιγιόν εγκαταλείπει πρωτοκλασάτο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, Μπρουνό Λε Μέρ, ενώ και ο πρώην υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι παραιτείται από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας μετά τη δήλωσή του ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιγιόν – Μόνο 1, 4 Γάλλους,figion – mono 1, 4 gallous