Στο αρχείο η υπόθεση Φλαμπουράρη

21:21 1/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Η υπόθεση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη «κλείνει» αφού η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ύστερα από σχετική εισήγηση των ορκωτών λογιστών, αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο, απαλλάσσοντας τον στενο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα από την συνέχιση της έρευνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισήγηση των ορκωτών λογιστών αναφέρει ότι το πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας έχει ορθά συμπληρωθεί και δεν υπάρχει λόγος συνέχισης

της έρευνας.

Υπέρ της εισήγησης των ορκωτών λογιστών τάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολοπούλου, ο αντισαγγελέας της επιτροπής Νικολούδη για «το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μειοψήφισαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Νικήτας Κακλάμανης ενώ κατά πληροφορίες ο «γαλάζιος» βουλευτής έθεσε εκ νέου ζήτημα παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό.

Αντίθετα, κατά προτεραιότητα, συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες αποφάσισε την παραπομπή στον οικονομικό εισαγγελέα του Γκίκα Χαρδούβελη καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν είχε καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης όταν ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες ζήτησε να διερευνηθεί, κατά προτεραιότητα, η περίοδος που ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Σαμαρά αφού φέρεται να καθυστέρησε 3,5 χρόνια να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα