Στο Eurogroup ο Τσακαλώτος – Eldorado, Γεωργίου, «κόκκινα δάνεια» στο τραπέζι

10:33 15/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Τάλιν της Εσθονίας συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το θέμα της Eldorado θα συζητηθεί ως παράδειγμα προς αποφυγή, όπως έχει προαναγγείλει αξιωματούχος της ΕΕ, ενώ επίσης αγκάθια είναι το ζήτημα του Aνδρέα Γεωργίου πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και οι μονομερείς ενέργειες που έχουν εντοπίσει τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών σε νομοθετικές ενέργειες της κυβέρνησης. Σημαντικό κρίνεται και το θέμα των κόκκινων δανείων με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επιταχυνθεί η διαδικασία ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις του ΔΝΤ για μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στάθηκε και πάλι στην υλοποίηση των μετταρυθμίσεων. «Πρέπει να υλοποιήσουμε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αυτό θα θέσω στο Eurogroup» είπε και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ήρεμη προετοιμασία για τα επόμενα βήμα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε ότι θα υπάρξει μία γενική συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, την τρίτη αξιολόγηση καθώς περιμένουμε τις εκθέσεις των θεσμών.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε: «Στην Ελλάδα είδαμε ότι πραγματικά η συμμετοχή στην Ευρωζώνη μπορεί να είναι προβληματική όταν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις. Όποιος δεν τηρεί τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να είναι μέλος της ομήγυρης» είπε αναφερόμενος στην ομιλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα