Στο 3% μειώθηκε το προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Τραμπ

17:21 12/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι στον Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε στις 3 ποσοστιαίες μονάδες αυτήν την εβδομάδα μετά από αρκετές μέρες αμφισβήτησης και διχογνωμίας λόγω των δηλώσεων του Διευθυντή του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες στην πρώην υπουργό εξωτερικών για την χρήση προσωπικού email server.

Η επικριτική δήλωση του Κόμεϊ για τον

τρόπο που χειρίστηκε η Κλίντον το θέμα δεν ήταν καθόλου θετικό για την υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ. Το προβάδισμα της Κλίντον έναντι του Τραμπ έχει μειωθεί αρκετά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του NBC News|SurveyMonkey που διεξήχθη διαδικτυακά από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων (82%) συμφωνούν ότι ήταν ανάρμοστο από την μεριά της Κλίντον να χρησιμοποιήσει ένα προσωπικό σέρβερ για τα mail κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός εξωτερικών. Ακόμη και το 68% των ίδιων των υποστηρικτών της θεωρεί ότι ήταν ανάρμοστο. Φυσικά, το 98% των υποστηρικτών του Τραμπ θεωρεί ότι ήταν ανάρμοστο.

Μια μικρότερη πλειοψηφία (56%) δήλωσε ότι διαφωνεί με τη σύσταση του Κόμεϊ να μη διωχθεί ποινικά η Κλίντον για την χρήση του server. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση η πλειοψηφία των υποστηρικτών της Κλίντον σε ποσοστό 78% συμφωνούν με την απόφαση αυτή του διευθυντή του FBI.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι μετά από μια πολυτάραχη εβδομάδα για την Κλίντον, η διαφορά της από τον Ντόναλντ Τράμπ έχει μειωθεί στο 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα