Στίβος: Απέκλεισαν φαβορί των 400 μ. λόγω γαστρεντερίτιδας – Του απαγόρευσαν την είσοδο στο στάδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

09:35 9/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Αρχικά ο Ισαάκ Μακουάλα αποκλείστηκε από τους προκριματικούς των 200 μέτρων λόγω τροφικής δηλητηρίασης που φέρεται να υπέστη ο αθλητής από την Μποτσουάνα.

Οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανακοίνωσαν ότι αρκετές ομάδες είχαν αναφέρει περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει, ενώ δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Μακουάλα, που έμεινε εκτός των 200 μέτρων, έμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ωστόσο δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook

ότι άλλοι αθλητές του καταλύματός του ήταν επίσης άρρωστοι.

Exclusive: Isaac Makwala is blocked from the athletes' entrance at the London Stadium. He's being escorted to IAAF office #London2017 pic.twitter.com/c5FjfNxQlG

— Dan Salisbury-Jones (@dsj_itv) August 8, 2017

Ο αθλητής είχε κάνει εμετό πριν από τον προκριματικό των 200 μ., αλλά επιμένει ότι δεν του έκαναν εξετάσεις. «Μπορούσα να τρέξω. Έκανα κανονικά προθέρμανση και ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ», είπε για το αγώνισμα της Δευτέρας. «Αισθάνομαι έτοιμος να τρέξω απόψε», πρόσθεσε για τον τελικό των 400 μ..

Ωστόσο, η παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF) τον απέκλεισε από τον τελικό για λόγους υγείας καθώς ενώ αρχικά ειπώθηκε ότι πρόκειται για ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις επρόκειτο για νοροϊό.

Botswana runner Isaac Makwala barred from athletes' entrance at London Stadium after food poisoning outbreak, ITV News witnesses #London2017 pic.twitter.com/TgJK6CNtY0

ITV News (@itvnews) August 8, 2017

Παρά την απόφαση της IAAF ο Μακουάλα εμφανίστηκε στο στάδιο, δηλώνοντας έτοιμος να τρέξει, αλλά όταν πήγε να μπει του απαγορεύθηκε η είσοδος.

«Είναι μία λυπηρή υπόθεση αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία για την υγεία και την ευημερία όλων των αθλητών. Ολες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν, δόθηκαν σαφείς οδηγίες στους επικεφαλής και τους γιατρούς των ομάδων την Κυριακή», δήλωσε εκπρόσωπος της IAAF, η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε ότι δεν επετράπη στον Μακουάλα να αγωνιστεί γιατί έφερε μεταδοτική ασθένεια. Όμως από την ομάδα της Μποτσουάνας επιμένουν ότι όχι μόνο ο αθλητής τους δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αλλά δεν τους ενημέρωσαν καν αν πρέπει να μπει σε καραντίνα.

IAAF statement: Isaac Makwalahttps://t.co/dPPDU4HpP8

IAAF (@iaaforg) August 8, 2017

Η Γερμανίδα τριπλουνίστρια Νέελε Εκχαρντ κατέρρευσε εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας, αλλά αγωνίστηκε τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό του αγωνίσματός της και αυτό προκαλεί αντιδράσεις. Ο Ολυμπιονίκης των 400 μ Μάικλ Τζόνσον τόνισε ότι σύντομα η Ομοσπονδία θα διαπιστώσει ότι έκανε τρομερό λάθος γιατί επέλεξε να αποκλείσει τον Μακουάλα και σημείωσε: «Αυτό ισχύει για άλλους αθλητές; Αν καταρρεύσεις είσαι ΟΚ αλλά αν κάνεις εμετό δεν είσαι; Του είπαν να μην βρίσκεται στον ίδιο χώρο με άλλους αθλητές». Επίσης υπογράμμισε ότι ο αποκλεισμός του θα εγείρει θεωρίες συνωμοσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα