Στις κάλπες οι Ολλανδοί σήμερα – Προβάδισμα για τον Ρούτε

08:34 15/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Εν μέσω διπλωματικής κρίσης με την Τουρκία κι ενώ το ποσοστό-ρεκόρ των Ολλανδών παραμένει αναποφάσιστοι ως προς τι θα ψηφίσουν σήμερα, περίπου 12,9 εκατ.

Ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες που ανοίγουν στις 8.30 ώρα Ελλάδας και για διευκόλυνσή τους είναι τοποθετημένες μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και καταστήματα.

Στις 22.00 ώρα Ελλάδας οι κάλπες κλείνουν και αμέσως θα δημοσιοποιηθεί η εκτίμηση του αποτελέσματος.

Ο Μαρκ Ρούτε,

Ολλανδός πρωθυπουργός κι επικεφαλής του Λαϊκού Φιλελεύθερου και Δημοκρατικού Κόμματος (VVD), έστειλε μήνυμα νίκης λέγοντας: «Αν οι πολίτες έχουν ανάγκη από έναν ηγέτη, το βλέμμα τους στρέφεται προς εμένα» και καθώς βασικός του αντίπαλος είναι ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς που απειλεί με έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, ο Ρούτε έδωσε δύο επιλογές στους ψηφοφόρους: το χάος ή τη σταθερότητα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του Ρούτε έχει προβάδισμα από το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς και κερδίζει 24 έως 28 έδρες από τις 150. Απέχει ωστόσο πολύ από τις 40 έδρες που διαθέτει στο απερχόμενο κοινοβούλιο. Το κόμμα το Βίλντερς, το PVV, που έχασε μεγάλη από τη δυναμική του τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται να κερδίσει από 19 έως 22 έδρες .

Keywords
Τυχαία Θέματα