Στις 18:00 η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

10:50 23/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ. Στις 18.00 ορίστηκε το τετ α τετ με τον Τούρκο πρόεδρο και η συνάντησή τους αναμένεται να διαρκέσει 45 λεπτά. Μία ώρα νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίο.

Στη διμερή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τού επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας

ΕΕ-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Επιπλέον, οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη. Επιπροσθέτως, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα