Στην κορυφή των κεντρικών δελτίων ο Αντέννα με τον Χατζηνικολάου τον Φεβρουάριo

08:18 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Aνέτρεψε τα δεδομένα στη μάχη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων η ένταξη τού Νίκου Χατζηνικολάου στο δυναμικό τού Αντέννα από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Από την τριτο-τέταρτη θέση το κανάλι της οικογένειας Κυριακού βρέθηκε στην πρώτη θέση τον Φεβρουάριο με σημαντική διαφορά από τον Αlpha, που έως τότε βρισκόταν στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού.

Τις καθημερινές του μήνα -εκεί που υπάρχει ο μεγάλος ανταγωνισμός και βρίσκονται στο «γυαλί» τα βαριά ονόματα κάθε καναλιού- ο Αντέννα με τον Νίκο Χατζηνικολάου

συκέντρωνε, κατά μέσο όρο, 22,8% έναντι 19,2% του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αντέννα βρέθηκε μπροστά όλες τις μέρες, με εξαίρεση μία.

Αναλύοντας τα επιμέρους στοιχεία, διαπιστώνει κανείς ότι ο Alpha κρατά την πρώτη θέση στις νεώτερες ηλικίες 15-44 ετών, αλλά και γενικότερα έως τα 64 χρόνια. Αντίθετα ο Αντέννα προηγείται με διαφορά στους άνω των 65 ετών. Με δεδομένο, όμως, ότι το κοινό αυτό αποτελεί την πλειοψηφία όσων παρακολουθούν ειδήσεις, καταφέρνρο να υπερκαλύψει την εναντίον του διαφορά στος μικρότερες ηλικίες.

Για να καταφέρει ο Αντέννα να πετύχει την ανατροπή χρειάστηκε να δυναμώσει πολύ το περιεχόμενο του δελτίου του και να το επικεντρώσει στην πολιτική και την οικονομία. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο κυνήγι του προσώπου της ημέρας, το οποίο δίνει ζωντανή συνέντευξη μέσα στο στούντιο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απόφαση να μετακινηθεί στις 6 κάθε απόγευμα το δημοφιλές σήριαλ «Δίδυμα φεγγάρια», ώστε να έχει ευπρόσωπο lead in το δελτίο. Χρειάστηκε, ακόμη, να εγκαταλειφθεί η βλακώδης θεωρία «μας ενδιαφέρει μόνο η πρωτιά στους νέους», όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι νέοι ενημερώνονται από το ίντερνετ κατά βάση και; φυσικά, έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν σημαντικό εμπορικό κοινό, μιας που η πλειοψηφία τους παραμένει στην ανεργία.

Μέσα σε αυτό το νέο περιβάλλον η παρουσία του Νίκου Χατζηνικολάου αποδείχθηκε καταλυτική. Με το κύρος και την εμπειρία του έδωσε καθοριστικούς πόντους στο κανάλι της οικογένειας Κυριακού και τής επέτρεψε να καμαρώνει ότι επιτέλους απέκτησε ηγετική θέση στο χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα