Στην κατάψυξη η χώρα από τον σιβηρικό χιονιά

16:56 7/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Πολύ επιθετική εμφανίστηκε η «Αριάδνη» (έτσι έχουν ονομάσει οι μετεωρολόγοι το χαμηλό βαρομετρικό που καλύπτει τη χώρα). Στη Βόρεια Ελλάδα χονίζει και η θερμοκρασία έχει κατέβει κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές. Χιονοπτώσεις υπάρχουν ακόμη σε Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία, Εύβοια, Πελοπόννησο, στα ορεινά της Αττικής και στην Κρήτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια είδαν χιόνι στην Πάτρα,

ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη Μυτιλήνη και στις Σποράδες. Ειδικά στην Αλόννησο, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού.

Ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτός, λόγω του συνεχούς αποχιονισμού και της ρίψης αλατιού.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κρατήσουν τους κεντρικούς δρόμους ανοιχτούς, ενώ στη μάχη για να λιώσουν οι πάγοι έχουν επιστρατευθεί και νταλίκες που ρίχνουν θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα.

Στη Σκιάθο χιόνισε μόνο στα ορεινά του νησιού.


Όπως λέει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος «από την Κυριακή η κακοκαιρία θα επηρεάσει και Κυκλάδες και Κρήτη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Υπαρκτή πιθανότητα να χιονίσει έστω και λίγο και στη Θεσσαλονίκη.Οι περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής θα δεχτούν χιονοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως τοπικά και ίσως λίγο πιο ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Περιμένουμε χιονοπτώσεις μεχρι και την Κυριακή το μεσημέρι. Κατά διαστήματα θα χιονίζει σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής με εξάρσεις και υφέσεις, όχι συνεχόμενα. Πάντως τα πιο πολλά φαινόμενα θα εντοπίζονται από το κέντρο της πόλης και βορειότερα,στα βόρεια προάστια και ανατολικά. Με τα τελευταία στοιχεια που έχουμε δεν αποκλείεται Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη πρωί να έχουμε πάλι χιόνια στην Αττική».

Η Τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

Πριν από λίγο έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.


Η Μυτιλήνη από την Καλλιθέα:



Χιόνι και στη Ναύπακτο


Keywords
Τυχαία Θέματα