Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο Πανούσης, την άλλη Τετάρτη

17:46 11/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Με μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που προκαλεί ερωτήματα, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς αντικαταστάθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση, και με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Ο Νίκος Νικολόπουλος

αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να καλέσει τον Γιάννη Πανούση την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου προκειμένου να ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες που έχει κάνει.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η αιφνιδιαστική αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης, παράλληλα με την συνεδρίαση της Θεσμών αι Διαφάνειας, οδήγησε την αντιπολίτευση σε «δεύτερες» σκέψεις για τον πραγματικό λόγο της ξαφνικής αλλαγής.

Η εκτίμηση στελεχών της αντιπολίτευσης είναι ότι πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται η «επιλογή» της κυβέρνησης να περιορίσει, όσο το δυνατόν, περισσότερο την συζήτηση γύρω από τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες η πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου για την αναβολή της συνεδρίασης προέβαλε το επιχείρημα ότι την ίδια ώρα συνεδρίαζε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία μετέχουν βουλευτές της Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα