Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις

08:40 26/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς παραμένουν ανοιχτά πολλά μέτωπα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, καθυστερώντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο είναι το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών, αλλά και του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι θεσμοί φέρονται να ζητούν ή ενιαίο ΦΠΑ

23% ή τίποτα.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί στις 9:30 με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και λίγο αργότερα, στις 10:15, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Στις 11:15 οι κ. Ντομπρόβσκις, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σταθάκης θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα συναντήσει στις 14:00 τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα έχει συνάντηση το απόγευμα και με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο με τον οποίο θα κάνουν δηλώσεις στις 16:15.

Xθες, μέσω συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ντομπρόβσκις προειδοποίησε την Αθήνα ότι πρέπει να βιαστεί για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Δεν υπάρχει επ” ουδενί χρόνος για χάσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα